پسته حاوی ترکیبات مختلفی مانند اسیدهای چرب غیراشباع، فیبرهای محلول و فیتواسترول است.

همه آنها به عنوان یک اثر مفید بر چربی خون شناخته شده اند.

پسته تازه درجه یک از باکیفیت ترین پسته ها می باشد.

با این حال، داده‌های کنونی به ما اجازه نمی‌دهد که مشخص کنیم کدام یک از این ترکیبات بیشترین تأثیر را در بهبود پروفایل لیپیدی پس از مصرف پسته دارد.

در انسان تأثیر مصرف پسته بر چربی خون را ارزیابی کرد.

در اولین مطالعه، افراد مبتلا به کلسترول خون بالا، 20 درصد از کالری دریافتی روزانه خود را با پسته جایگزین کردند.

پس از سه هفته، این جایگزینی پروفایل لیپیدی افراد را بهبود بخشید.

سطح کلسترول کل آنها پایین آمد و سطح کلسترول HDL (“خوب”) آنها بالا رفت.

پسته

نتایج مشابهی در مطالعه دیگری مشاهده شد.

این در افراد سالمی انجام شد که معادل 65 گرم تا 75 گرم پسته در روز (حدود 20 درصد کل کالری دریافتی) مصرف می کردند و جایگزین سایر غذاها می شد.

نتایج مشاهده شده در موش ها در همین جهت است.

محققان 20 درصد از کالری دریافتی رژیم غذایی خود را با پسته جایگزین کرده اند.

سطح کلسترول “خوب” افزایش یافت و اکسیداسیون LDL (کلسترول “بد”) در خون کاهش یافت.

لازم به ذکر است که اکسیداسیون LDL یک عامل خطر برای بیماری های قلبی عروقی است.

سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع
مانند اکثر آجیل ها و دانه های روغنی، اکثریت کل لیپیدهای پسته (حدود 85٪) را اسیدهای چرب غیراشباع، عمدتا اسیدهای چرب تک غیراشباع تشکیل می دهند.

به طور کلی، جایگزینی اسیدهای چرب اشباع شده در رژیم غذایی با اسیدهای چرب تک غیراشباع منجر به کاهش کلسترول تام و کلسترول “بد” بدون کاهش کلسترول “خوب” می شود.

بنابراین، ترکیب اسیدهای چرب پسته می تواند تا حدودی بهبود پروفایل لیپیدی مشاهده شده پس از مصرف آن را توضیح دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *